Waarom onze organisatie

Werken in een hechte groep, waarin we doen wat we zeggen
We geven alle medewerkers de kans om uit te blinken, ongeacht waar ze vandaan komen
We streven ernaar dat alle werknemers zich thuis voelen bij OPENLANE

Wij bieden

Wij nemen 2/3 van de premie voor onze rekening, jij betaalt 1/3
Thuiswerkvergoeding
Vergoeding internetkosten

Over ons

OPENLANE Nederland BV werd eind 2012 opgericht als 100% dochterbedrijf van OPENLANE Europe NV (zie hieronder) en draagt nog steeds alle kenmerken van een jonge moderne organisatie: informeel, plat en dynamisch. Daarbij wordt veel verwacht van alle medewerkers met betrekking tot professionaliteit, kennis, snelheid van handelen, creativiteit, flexibiliteit en inzet. De Nederlandse organisatie is intussen uitgegroeid tot één van de key spelers in de Nederlandse B2B verkoopmarkt van kwalitatief hoogwaardige ex-lease en gebruikte voertuigen met 13 medewerkers verdeeld over de afdelingen: Sales, Auctions, Finance en Admin & Logistics.

OPENLANE Europe NV, gevestigd in België, is een bedrijfsonderdeel van KAR Auction Services, Inc., een leverancier van wereldwijde remarketing- en technologieoplossingen voor voertuigen (NYSE: KAR). Met verkoopactiviteiten in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje verbindt ADESA Europe via haar online autoveilingen OEM's, leasemaatschappijen, vlooteigenaren, autohandelaren en dealers naadloos met kopers in meer dan 50 landen in heel Europa.

De doelstelling van OPENLANE is om de import en export van gebruikte voertuigen verder te ontwikkelen door middel van het samenbrengen van aanbieders en kopers via het online veilingplatform. Daarbij wordt aan zowel de aanbieders als de afnemers een transparant proces met marktconforme prijzen geboden. Door het zeer sterke (inter)nationale kopers netwerk worden de hoogste prijzen gerealiseerd voor de aanbieders. Voor de kopers biedt het direct aankopen significante kostenvoordelen. OPENLANE zal zowel het aantal aanbieders verder ontwikkelen als het aantal afnemers van voertuigen, die veelvuldig het importkanaal gebruiken om hun handelsvoorraden op niveau te brengen. De afhandeling van elke transactie vindt compleet online en real-time plaats, ondersteund door een backoffice systeem.


Onze waarden

Resultaatgericht
Je denkt in oplossingen en maakt het verschil door resultaatgericht denken en handelen
Klantgericht
„Hoe kan ik helpen” is jouw motto, of het nu gaat om een collega, koper, verkoper, bezoeker of leverancier
Verantwoordelijkheid nemen
Je toont eigen initiatief om zaken naar tevredenheid op te lossen
Integriteit
Je communiceert en handelt eerlijk en fair

Hoe ziet je sollicitatieprocedure eruit?

Sollicitatie
We ontvangen graag je sollicitatie en motivatie incl. CV
Eerste interview
Zit jij in onze eerste selectie dan is het tijd voor een kennismaking, liefst persoonlijk bij ons op kantoor in Vianen.
Tweede interview
In een 2e interview kunnen o.a. ook andere collega's kennis met je maken.
Aanbod
Mochten we beiden enthousiast zijn, dan zullen wij je met plezier een passend aanbod doen via telefoon en email.
Aangenomen
Als jij je kunt vinden in ons aanbod en er geen losse eindjes meer zijn, kunnen we elkaar de hand geven en ben je onze nieuwe collega!
Onboarding
Er is ons alles aangelegen om je onboarding zo vlot, duidelijk en efficiënt mogelijk te laten verlopen, daar kun je van op aan!