Over ons

Het Coornhert Gymnasium is een toekomstgerichte en innovatieve school waar leerlingen en medewerkers zich thuis voelen. Het homogene en kleinschalige karakter van de school speelt daarbij een belangrijke rol. Het Coornhert Gymnasium biedt de leerlingen een breed scala aan vakken. Werken en leren in de digitale wereld en met nieuwe technologieën vormen de kern van het toekomstgericht onderwijs. Daarbij organiseert de school binnen en buiten de lessen uitdagingen die leerlingen de gelegenheid bieden ook hun andere talenten te ontplooien.

Naast kennisoverdracht besteedt het Coornhert Gymnasium aandacht aan het ontwikkelen van de leerling als persoon, met vaardigheden die leerlingen nodig hebben voor een succesvolle universitaire studie. Ook besteden wij bewust aandacht aan de sociaal-emotionele vorming van de leerlingen.

Waar mogelijk worden culturele lijnen van de klassieke oudheid naar onze tijd doorgetrokken, waarbij ook de klassieken uit de andere Europese culturele tijdperken aan bod komen. Leerlingen leren zich open te stellen voor andere denkwerelden.
Het Coornhert Gymnasium is een ontwikkelingsgerichte organisatie die enerzijds voor docenten en leerlingen de noodzakelijke rust biedt om het werk goed te kunnen doen (goede roosters, optimale faciliteiten, een adequate indeling van het gebouw) en anderzijds leerlingen en docenten vrij genoeg laat om zich individueel te ontplooien. Het Coornhert Gymnasium zoekt steeds naar de juiste balans tussen structuur en flexibiliteit en streeft naar de acceptatie van de consequenties.

Het Coornhert Gymnasium is onderdeel van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda (StOVOG), een zelfstandige stichting met drie openbare scholen in Gouda. Het Coornhert Gymnasium heeft zich ook verbonden aan de Stichting het Zelfstandig Gymnasium (SHZG). Een samenwerkingsverband tussen de zelfstandige gymnasia in Nederland.

Visie Coornhert Gymnasium
Een leerling leert op het Coornhert Gymnasium in toenemende mate zelfstandig, met succes, en onder begeleiding van inspirerende, competente en professionele medewerkers in een gymnasiale, uitdagende, veilige leeromgeving.

Bij Coornhert Gymnasium is de volgende vacature beschikbaar: